Dagens moderna mobiltelefoner har fått en oerhörd uppsving då det kommer till kapacitet och funktioner. Jämfört med gårdagens datorer så är mobilen helt klart vår nya dator. Vi kan i många fall klara oss utmärkt bara med en mobiltelefon.

Så klart så finns det saker som är mycket bekvämare att arbeta med på en stationär dator eller en laptop. Som att skriva denna artikel till exempel underlättar med ett riktigt tangentbord än att använda det inbyggda tangentbordet i en smartphone. Även om det går om det skulle krisa sig så kan man skriva artiklar på en telefon, men det är som sagt betydligt smidigare med en stor dator. Sitter man dagligen och arbetar så är ju det klar mycket behändigare med en stor skärm, mus och tangentbord.

Alla funktioner som du idag har i en dator har du i din smarta telefon. Du kan kolla e-post, planera i den digitala kalendern och annat som kan ha med arbetet att göra. Du kan lyssna på musik och se på film som på vilken skärm som helst. Möjligheterna finns där och det kan bara vara så att vi inte riktigt har vant oss att bara använda mobilen. Idag så kan du betala räkningar via din mobila bank och även betala i butiker. Tekniken går snabbt framåt och vad som komma skall är spännande att se.