När du ska välja dator står valet troligtvis mellan PC och Mac. Apple är ett företag som ständigt strävar efter att förbättra sina produkter och göra dem mer miljövänliga, något som gör Mac till ett omtyckt val.

MacBook Air eller MacBook Pro är omtyckta val när det gäller bärbara datorer. MacBook Air (2020) är nu kraftfullare än tidigare versioner och den har en batteritid på hela 12 timmar. MacBook Pro har högpresterande processorer och minnen. Grafiken är avancerad och tack vare snabb lagring går det smidigt att utföra olika tunga uppgifter som är komplexa att koda eller andra arbeten som är processorkrävande uppgifter.

Security-chip, retina-skärm och andra nyheter

MacBook Pro-modeller kommer med ett speciellt skydd Apple T2 Security-chip som innehåller en Secure Enclave-coprocessor. Chippet möjliggör krypterad lagring och samlar styrenheter på ett ställe. Rösten Siri är redo att svara på dina frågor, spela musik, leta rätt på dokument och öppna appar. Apple MacBook Air (2020) kommer med nyheter som magic keyboard, retina-skärm och har dubbelt så stor lagringskapacitet som föregående versioner. Retina-skärmen levererar levande gröna och röda färger, såväl som djup svärta och klara skarpa vita nyanser. Skärmen har en ljusstark LED-bakbe­lysning. MacBook Pro-modeller har en teknik, True Tone, som gör att film blir mer fängslande och musikupplevelser blir mer intensiva.

Tillbehör till Mac

Du finner olika tillbehör till Mac i iphonebutiken. Med hjälp av Sidecar kan du göra din arbetsyta större genom att använda iPad som en extra skärm till din Mac. Skärmarna kan speglas så du kan visa samma innehåll på båda, något som är praktiskt om du vill dela exakt det du ser. Sidecar kommer med Macs OS Catalina som kan installeras på Mac datorer med metal-kompatibla grafik­processorer. En bordsladdare är ett praktiskt tillbehör när du använder Sidecar, den är designad för att ladda AirPods, iPhone, och Apple Watch samtidigt. Ett skydd för webbkameran är ett annat praktiskt tillbehör som gör att du kan täcka över datorns kamera.